De cursus Wijn & Spijs bestaat uit drie avonden waarbij theorie én praktijk aan bod komt. De lesavonden duren van 19.00 tot 22.00 uur.
Avond 1 – introductie in de gastronomie
- Wijnen en gerechten analyseren met behulp van onze proefformulieren.
- Gerechten en wijnen in combinatie proeven
- Bespreken combinaties (Wat gaat er goed of minder goed en hoe komt dat?)
- Tips en trucs om thuis aan de slag te gaan
Avond 2 – smaak combineren in de praktijk
- Wijnen en gerechten analyseren met behulp van onze proefformulieren
- Smaakprofiel van het gerecht
- Notoire ruziezoekers
- Basisproducten, bereiding en kooktechnieken
- Invloed van sauzen, kruiden, specerijen en garnituren
Avond 3 – smaakkubus als verdieping
- Invloed temperatuur en zuurstof (oxidatie, paraferen en decanteren)
- Dessert en dessertwijn
- 4 gerechten met wijnen proeven en beschrijven
- Wijn-spijs gerecht ‘match made in heaven’
- Conclusie en nabespreking
De kosten van de cursus Wijn & Spijs bedragen € 325,00 p.p. (min 8 personen).