De cursus Wijn & Spijs

De cursus Wijn & Spijs bestaat uit drie avonden waarbij theorie én praktijk aan bod komt. De lesavonden duren van 19.00 tot 22.00 uur.


Avond 1 – introductie in de gastronomie

  • Wijnen en gerechten analyseren met behulp van onze proefformulieren.
  • Gerechten en wijnen in combinatie proeven
  • Bespreken combinaties (Wat gaat er goed of minder goed en hoe komt dat?)
  • Tips en trucs om thuis aan de slag te gaan

Avond 2 – smaak combineren in de praktijk

  • Wijnen en gerechten analyseren met behulp van onze proefformulieren
  • Smaakprofiel van het gerecht
  • Notoire ruziezoekers
  • Basisproducten, bereiding en kooktechnieken
  • Invloed van sauzen, kruiden, specerijen en garnituren

Avond 3 – smaakkubus als verdieping

  • Invloed temperatuur en zuurstof (oxidatie, paraferen en decanteren)
  • Dessert en dessertwijn
  • 4 gerechten met wijnen proeven en beschrijven
  • Wijn-spijs gerecht ‘match made in heaven’
  • Conclusie en nabespreking


De kosten van de cursus Wijn & Spijs bedragen € 325,00 p.p. (min 8 personen).