Rome/Zuid Toscane/Maremma

Als er een land is waar wijn en eten onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, is het wel Italië. Hoewel de Italiaanse keuken minder veelzijdig is dan de Franse, is de gepassioneerde manier waarop Italianen over eten praten aanstekelijk.


Deze reis combineert een stedentrip Rome en Siena met bezoeken aan wijngebieden in Lazio, zuid Toscane en de Maremma kust. Overnachten doen we o.a. in een 12e eeuws kasteel. We gaan pasta, kazen en pizza’s maken gecombineerd met bijzondere wijnen.


In Lazio bezoeken we wijnplaatsen als Frascati en Velletri die bekend zijn voor hun uitstekende witte wijnen, van vaak lokale rassen. In Noordelijke richting reizen we per comfortabele bus naar Brunello Montalcino waar we een aantal tophuizen bezoeken.


Een uurtje Noordelijk ligt het prachtige Siena waar we overnachten. na het ontbijt rijden we  richting La Costa Toscana naar de Plaats Maremma. De zogenaamde Super Tuscans zijn hier befaamde wijnen.


Maximale aantal dagen 6 minimaal 4. Hotels met ontbijt, vervoer ter plaatsen proeverijen, kooksessies, wijnhuis bezoeken en wijnspijs diner op niveau zijn inbegrepen.



Exclusief vlucht op Fiumicina Airport

Exclusief bestedingen tijdens stadsbezoek